2015. július 29., szerda

Augusztus 1.
Terv: utazás Fertődtől Raszyn-ig, kb. 710 km

Az első napunk a tervnek megfelelően alakult, nyugodt tempóban, probléma nélkül nagyjából 10 órát voltunk úton többszöri megállással, mire a Varsó közeli szállásra értünk. Indulástól számítva Szlovákián négy óra alatt keltünk át, Zwardon felé Lengyelországba, majd tovább Bielsko Biala, Katowice és Czestochowa irányába. Talán Csehország felé gyorsabb lehetett volna Czestochowa-ig, mert Ostrava-tól autópálya van, de így is szinte végig kétszer két sávos úton mentünk. A lengyel szakaszon a városok közelében sokszor kényszerítenek hirtelen megállásra a lámpák, a körforgalom nem jellemző. Ilyen hirtelen megállásokból tanúi voltunk egy balesetnek is, éppen megálltunk egy parkolóban, amikor három-négy autó egymásba csúszott.
Említésre méltóak még az autóúton kerékpározók és az út mellett áfonyát és rókagombát áruló emberek.
A szállásunk egy két szobás apartman öt ággyal, 200 zlotyért, azaz kb. 15000 forintért ötünknek, ez a Hotel Korona Raszyn-ban. Érkezés után szerettünk volna valamilyen lengyel vacsorát enni, de sokáig sétálva csak egy pizzázót találtunk. De jó volt az is.
Idén is választanak a gyerekek nap nénijét és bácsiját: az előbbi a recepciós néni, csak lengyelül beszél, utóbbi a pizzériás fiú, aki viszont nagyon szívesen és jól beszélt angolul.

Parkoló Szlovákiában, Zsolna előtt

Raszyn, ul. Krakowska, pillantás egy hídról


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése